Onze zoon is een stuk blijer en wij kunnen veel beter met zijn gedrag omgaan

Onze zoon is een stuk blijer en wij kunnen veel beter met zijn gedrag omgaan

Ik maak me zorgen over mijn kind

Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind? Is hij lange tijd somber of angstig, of overal boos om en snel agressief? Overdreven bezig met zijn gewicht of helemaal geen vrienden en erg eenzaam op school? Het kan zijn dat het gedrag van uw kind veroorzaakt wordt door psychiatrische problemen.

Heeft mijn kind een psychiatrisch probleem

Ieder kind heeft wel eens problemen. Meestal helpt praten. Soms zit een kind zo in de knoop dat hij er zelf niet meer uitkomt. U merkt dat uw kind anders denkt, of doet, of niet snapt waarom zijn omgeving zo op hem reageert. Als u voelt dat u uw kind hiermee niet genoeg kunt helpen, schakel dan professionele hulp in.

Meest voorkomende problemen

Bij kinderen en jongeren komen een aantal psychiatrische problemen vaak  voor. Denk aan ADHD, depressie of eetproblemen. We hebben de problemen voor u op een rij gezet. De kans is groot dat het probleem van uw kind hierbij zit.

Wat is kinder- en jeugdpsychiatrie

Kinder- en jeugdpsychiatrie is een medische wetenschap die de ontwikkeling van jonge hersenen bestudeert, hoe psychische stoornissen ontstaan en hoe ze behandeld kunnen worden. Met deze kennis kunnen wij kinderen die problemen hebben in de manier waarop ze denken, doen of voelen, heel goed helpen.

Via uw huisarts of wijkteam naar Triversum

Maakt u zich zorgen over uw kind en denkt u dat hij een psychiatrisch probleem heeft, ga dan eerst naar uw huisarts of het wijkteam in uw gemeente. Zij kunnen u en uw kind naar Triversum doorverwijzen. Wij zijn gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychiatrie en kunnen uw kind verder helpen.

Hoe helpen wij u en uw kind nu verder

Samen met u en uw kind gaan we kijken wat er aan de hand is. Na het stellen van de juiste diagnose proberen we de problemen van uw kind op te lossen. Sommige problemen kunnen niet opgelost worden. Dan leren wij u, uw kind en de directe omgeving (gezin en school) om er zo goed mogelijk mee om te gaan.